Binance Tarihi Ve Üyelik İşlemleri



İnsan yaşadığı dünyayı hızlı bir biçimde değiştirme potansiyeli taşımaktadır. Özellikle günümüzde bunun örneklerine sıklıkla rastlanmaktadır. Gelişen teknoloji ve bilim, beraberinde birçok şeyi etkilemektedir. Eğitim, sağlık, ticaret ve benzeri alanlarda söz konusu etkilenmeyi görmek mümkündür. Son zamanlarda yaşanan salgın hastalıklarla birlikte sanal ortam kavramı oldukça aktif bir rol oynamaya başlamıştır. 

Sözü edilen sanal alem para biriminde de karşımıza çıkmaktadır. Kökeni 2008 yılına dayanan kripto para, online bir birim sayılmaktadır. Bildiğimiz ve bugüne değin kullandığımız somut para biriminden farklı olmaktadır. Kripto paranın yer aldığı çeşitli platformlar bulunmaktadır. 

Binance Nedir?

Birbirinden farklı kripto para birimlerinin ticaretine yol veren para borsalarından biri Binance olmaktadır. 2018 senesinde işlem hacmi bakımından dünya genelinde en büyük sayılan kripto para borsası Binance’dir. Söz konusu borsayı kuran kişi high frequency trading yazılımını geliştiren Changpeng Zhao’dur. Dolayısıyla kimin sorusuna verilen yanıt bu isimdir. 

Binance’ın merkezi ilk olarak Çin’de bulunmaktaydı. Lakin Çin’in kripto paraya dair düzenlemelerinden dolayı merkez yeri değiştirilerek Japonya’ya taşınmıştır. Sözü edilen para borsası nerede sorusuna güncel cevap olarak Malta verilmektedir. 

Binance’nin Kuruluş Tarihi

İlgili şirket 2017 yılının Eylül ayında Çin’de kurulmuştur. Çin hükümeti kripto para birimine yasaklar getirmiştir. Bu yasaklar konulmadan evvel şirketin kurucusu Changpeng Zhao,  merkezi Çin’den Japonya’ya aktarmıştır. 2018 senesinin Mart ayında ise Tayvan’da şirketin ofisleri kurulmuştur. 

Binance Coin şeklinde ilk defa piyasaya sürülüş tarihi 26 Haziran- 3 Temmuz 2017 yılındadır. Bu tarihte yapılan bir ilk para teklifi yani ICO ile başlamaktadır. İlk etapta 100.000.0000 Binance Coin (BNB) piyasaya sürülmektedir. BNB Binance şirketinin geliştirdiği yeni nesil blockchain modeli olmaktadır. BEP2 tabanlı altyapı modeliyle hizmet vermektedir. Binance’nin kuruluş tarihi itibariyle piyasa değeri giderek artmaktadır. 

Binance’nin Zaman İçindeki Gelişimi

2018 senesinin Ocak ayı analizleri ışığında ilgili şirket en büyük kripto para borsası konumundaydı. Bunu 1,3 milyar dolarlık piyasa değerine borçluydu. Aynı senenin Mart ayında Bermuda hükümeti ile bir uzlaşma imzalamıştır. Aylar geçtikten sonra Malta borsası ile benzer şekilde mutabakat imzalanmıştır. Nedeni ise menkul kıymetler belirteçleri ticareti adına bir platform oluşturmaktı. 2019 yılına gelindiğinde Binance.com borsasından ayrı tutulan Jersey kurulmuştur. Bu değişim fiat-kripto para biriminin çiftlerini sunmaktaydı. 

Söz konusu şirket Jersey borsası ile ilgili açıklamada bulunmuştur. Kripto para yatırım işlemleri 31 Ekim 2020 yılında sona erdirilmiştir. Kullanıcılar borsa içinde 9 Kasım 2020 tarihine kadar alım-satım ve çekim işlemi yapabilmişlerdir. Jersey’in tamamen kapanış tarihi 30 Kasım 2020 olarak bilinmektedir. 

Binance’nin 2018 senesinde 32 milyon dolar topladığı bilinmektedir. Kendisi dışındaki diğer üç büyük borsayla beraber stable coin projesi adına bunu yapmıştır. Amaç Bitcoin ve haricindeki popüler sayılan dijital varlıklar karşısında durağan bir kripto para birimi sağlamaktı. 2019 senesinde İsrail merkezli olan ödeme işlemcisi Simplex ile ortak olmuştur. Ortaklığın nedeni banka ve kredi kartları ile kripto para satın almayı mümkün hale getirmekti. Bunlara Visa ve Mastercard dahil edilmiştir. 

Binance Güvenilir midir?

2019 yılının Mayıs ayında bilgisayar korsanları tarafından 7.000 Bitcoin çalındığı duyurulmuştur. Bu yaklaşık olarak 40 milyon ABD doları etmektedir. Söz konusu durum büyük ölçekte bir güvenlik ihlali sayılmaktadır. 

Binace’nin kurucusu Chanpeng Zhao, güvenlik kontrollerini yeniden yapılandırdıklarını duyurmuştur. Yukarıda anlatılan güvenlik ihlalinin ardından şirket, para çekme ve yatırma işlemlerini durdurmuştur. Lakin ticaretinin yapılmasına devam edilmiştir. Binance’nin güvenilir mi olduğu konusunda genellikle olumlu yanıtlar verilmektedir. Elbette kullanıcıların görüşlerinden yola çıkılarak bu sonuca varılmaktadır. 

İnternet tabanlı kaynaklara bakıldığında farklı bir tablo ortaya çıkmaktadır. 2020 yılında Forbes personeli şu yönde belgeler yayınlamıştır: Binance’nin ve kurucusu Zhao’nun ABD regülatörlerini kasıtlı biçimde aldattığı yazılmaktadır. Bununla birlikte kripto paraya yatırımda bulunan kişilerden gizli şekilde kar elde etmek amaçlanmıştır. Sonuç olarak günümüze baktığımızda pek çok yatırımcının Binance’ye güvendiği gözlemlenmektedir. 

Binance’de Hesap Açma ve Para Yatırma İşlemleri 

Ülkemizde söz konusu kripto para borsasının 250 milyonu aşan ziyaretçisi bulunmaktadır. Dünya genelinde üye sayısı ise 110 milyonu geçmektedir. Bu konuma ise kısa bir süre zarfında erişmiştir. Şirketin bünyesinde hesap açma işlemi 6 adımda gerçekleşmektedir. 

Binance’nin sayfasına kayıt olma fikrini taşıyanlar, hesap açmaya dair işlemlere benzer adımları takip etmektedirler. Kişi ilk olarak Binance’nin web sitesine giriş yapmalıdır. İkinci adımda e-posta adresi siteye yazılmalı ve şifre oluşturulmalıdır. Sitenin istediği bilgiler dürüst biçimde yazılmalıdır. İlgili web site kısa bir sürenin ardından kişinin üyelik talebini kabul etmektedir. 

Söz konusu sitede güvenlik uygulamaları bulunmaktadır. Bunların aktif hale getirilmesi talep edilmektedir. Son adımda kişinin hesabı açılmış olmaktadır. Yapılması gereken kripto para sahibi olabilmek adına, açılan hesaba bakiye yüklemektir. Bunun için BinanceTR telefona indirilmelidir. İkinci adımda kişinin cüzdanında TRY’yi seçmesi gerekmektedir. Ekranda yer alan yatırma butonuna tıklanmalıdır. Transfer işlemi için banka seçilmeli ve banka hesap bilgileri girilmelidir. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir