Balıklar Nasıl Beslenir

Akvaryumda yetiştirilen balıklarla ilgili pek çok ilginç bilgi bulunmaktadır. Öncelikle balık deyip geçmemek gerekiyor. Akvaryumda yetiştirilecek balığın ortamına uyum sağlaması ve adapte olması, onun yaşamı açısından büyük önem taşıyor. Balıklar Nasıl Beslenir sorusunu cevaplamadan önce, onlarla ilgili birkaç önemli noktaya değinmek gerekir.

Akvaryumda bakılacak olan balığın beslenmesi kadar dinlenmesi de çok önemlidir. Bu yüzden olabildiğince geniş akvaryumlar kullanarak içerisinde balığın kendisini gizleyebileceği ve dinlenebileceği eşyalar koymakta fayda var. Balıkların vücutlarının canlılığı, üreme konusundaki işlevleri ve yaşamları ile ilgili soruların cevapları balıkların beslenmesinden geçer. Şimdi balıkların beslenmesi hakkında biraz bilgiler verelim.

 Balıkların Beslenmesi Ve Hoşlandıkları Yemler

Balıklar için yem satın alırken genellikle içeriğine dikkat etmeden standart yemlerden alıyoruz. Ancak balıkların protein bakımından zengin yemlerle beslenmesi gerekiyor. Hazır satın alınsın veya evde hazırlansın, fark etmiyor. Balığın türüne göre besinine de dikkat etmek gerekiyor. Örneğin; otçul bir balığınız varsa bitkisel içerik açısından zengin besinlerle beslemeniz gerekiyor.

Balıkların beslenme sıklığı ise akvaryum filtresine göre ve balığın türüne göre değişebilir. Eğer akvaryum filtresi iyi çalışıyorsa balıklar günde birkaç kez beslenebilirler. Doyan balık, hemen kenara çekilir ve sindirime başlar. Balık sayısına göre yem miktarı ayarlanmalıdır. Ancak yem miktarını abartmamak gerekir. Balıkların yemlerini yemler yere düşmeden bitirmesi gerekir.

Balıkların nasıl beslenmesi konusunda ne kadar bilgi sahibi olmamız gerekiyorsa, balıkların nasıl beslenmemesi konusunda da bilgi sahibi olmamız gerekiyor. Balıklarda yağlanmaya neden olabilecek besinlerden kesinlikle uzak durmamız gerekiyor. Daha önce de belirttiğimiz gibi, eğer otçul bir balık besliyorsak, bitkisel yönü ağır basan besinlerle beslememiz gerekir. Genç balıklar için daha ince taneli yemler bulundurmalıyız. Yetişkin balıklar ise beslenmelerini yavaş bir şekilde gerçekleştirirler.