Cilt Beyazlatma

Cilt beyazlatma işlemi birçok kadının yaptırmak istediği küçük çapta bir operasyondur. Lazer ışınları yardımıyla dört seansta tamamlanan bu operasyon oldukça pahalıdır. Bu işlem için yüklü miktarda para ödemek istemeyen kadınlar, Asya kültüründe yüzyıllar boyunca uygulanan pirinç kürünü uygulayabilirler. Bu kürü herkes kolayca hazırlayıp cildine uygulayabilir.
cilt beyazlatmaPirinç Kürü Hazırlanışı
Bir su bardağı, yarısına kadar pirinçle doldurulduktan sonra üzerine bardak dolana kadar süt eklenir. Bu karışım oda sıcaklığında bir gün bekletilir. Bu sayede pirincin içerdiği nişastayı sütün içerisine bırakması sağlanır. Karışım bir gün bekletildikten sonra, içerisinde bol miktarda nişasta çözünmüş olan süt bir sprey kutusuna koyulur. Karışım mutlaka çalkalanmalıdır. Aksi takdirde pirinçten çıkan nişasta sütün içerisinde topaklanacaktır.
Karışımın Cilde Uygulanması
Kürü yüzünüze uygulamadan önce yüzünüzü temizlemeli ve olası bir nemden kurtarmalısınız. Eğer yüzünüze krem sürmüşseniz bu kremin etkisi geçene kadar yüzünüzü yıkamalısınız. Aksi takdirde kür işe yaramayacaktır. Yüzünüzü temizledikten sonra spreyi azar azar ve tüm alana yayarak yüzünüze sıkmalısınız. Daha sonra hafif parmak darbeleriyle kürü yüzünüze yedirmelisiniz. Bu işlem aralıksız 30 gün devam etmelidir. İlk bir hafta sonucunda yüzünüzün gerginleştiğini ve gözeneklerin küçüldüğünü görürsünüz. Bu belirti kürün cildinize olumlu bir etkisi olduğunu gösterir. Bu etkiyi fark etmediyseniz aşamalardan birini yanlış yapıyorsunuz demektir. Özellikle uygulama aşamasında cildin iyi temizlenememesi ve spreyin yüze boca edilmesi işlemin başarısızlıkla sonuçlanmasının başlıca sebeplerindendir