Fiber İnternet

Kalkınma Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre her evde internet bağlantısı olması zorunluluğu 2015-2018 Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planı’na göre zorunlu olacak. Bu bağlamda, yeni binalara internet altyapısı kurulumu da mecburi hale gelecek.

Öte taraftan bina içi internet altyapısı, hem binanın yapım aşamasında önceden belirlenecek standartlara göre yapılacağı için inşaat maliyetlerini azaltacak, hem de bu alanda yapılacak yatırımların artmasını sağlayacak. Ayrıca fiber internet altyapısı belirli büyüklüğün üzerindekiler önce olmak üzere belirlenecek şartları taşıyan yapılar için zorunlulaştırılacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın önderliğinde yapılacak çalışmalar, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile yerel yönetimlerle birlikte yürütülecek.

Bundan böyle tüm kamu kuruluşlarında da fiber internet altyapısı kurulacak. Yani yeni inşa edilen okul ve hastane gibi kamu binalarında fiber internet altyapısı kurma zorunluluğu olacak.

Bundan böyle yapılacak olan binaların dünya standartlarındaki teknolojiye çok daha yakın olacak ve internetsiz kimse kalmayacak. Bu durum hem yatırımcıların hem de internet kullanıcının yüzünü güldüreceğe benziyor.