Sıcaklığın Kurbanı Değil Ferahlığın Kralı Olun

Yazın bunaltıcı sıcağından kurtulup sevdiklerinizle ferah bir ortamda vakit geçirmek bir klima satın almak kadar kolay. Elbette klima almak kadar doğru klimayı almak da önemlidir. İşte klima alırken dikkat edilmesi gerekenler:

1.Her türlü elektronik alet için önemli olduğu gibi klimalar için de öncelikli olan güvenli bir satış ve satış sonrası güvenli ve geniş bir servis ağının bulunmasıdır. Bu sebeple güvendiğiniz markaları tercih etmelisiniz.

2.Klimayı kullanacağınız mekânın ihtiyaçlarına göre bir klima almalısınız. Yeterli niteliğe sahip olmayan klimalar size sadece kayıp yaşatır. Örneğin mekânın ihtiyaçlarından büyük bir klima kullanıyor olsanız, ortam çabuk soğur ve kompresör sık aralıklarla kapanır ve açılır bunun sonucunda ise enerji sarfiyatı çok olur, mekân aşırı soğur ve klimanın ses düzeyi artar. Bu tür sorunlarla karşılamamak için alanında uzman yetkili servisten yardım almalısınız. Yetkili servisten alacağınız klima tavsiyesi önemlidir.

3.Bir diğer önemli konu ise enerji verimliliğidir. Yüksek enerji verimliliğine sahip A sınıfı klimalar kullanmanız klimanızın daha verimli çalışmasına sebep olur. EER-Enerji verim oranı ve COP-performans katsayısının yüksek olmasına dikkat ediniz.

4.Isıtma konusunda da iyi olan İnverter teknolojisine sahip klimalar kış aylarında(-15’e varan soğuklarda) bile rahatlıkla kullanabileceğiniz bir teknolojiye sahiptir. Enerji harcaması konusunda ise diğer klimalara nazaran %45’e yaklaşan düzeyde daha avantajlıdır.

5.Ses seviyesi düşük bir klima istiyorsanız ki bu size rahatlık sağlar Inverter teknolojisini tavsiye ederiz. Bu özelliği ile de klima tavsiyesi olarak öne geçmektedir.

6.Elbette ortamda sıcaklık kadar nem dengesi de önemlidir. Özel nem alma niteliğine sahip olan klimalar ortamı gereğinden fazla soğutmadan fazla nemi alabilmektedir. Ortamın nemini kolayca alabilecek ve bunaltıcı havadan rahatlıkla kurtulabileceksiniz.

7.Filtre donanımları da özellikle solunum yolları rahatsızlıkları olan veya alerjik reaksiyonların görüldüğü kişiler için ciddi önem teşkil eder. Bazı filtre donanımları toz ve polen gibi havada dolanan partikülleri toplarken bazı klimalar ise bu partiküllerin protein yapısını bozarak onları etkisiz hale getirmektedir. Bu partiküller için ciddi rahatsızlık duyan kullanıcılara tavsiyemiz filtre donanımları konusunda dikkatli olmalarıdır.

8.Sağlıklı bir ortam için elbette ki havanın da temiz olması gerekir. Klimalara hava temizleme özelliği kazandıran NeoPlasma teknolojisi normal filtreler gibi değiştirilmesi gerekmediği gibi harcadığı enerji bakımından da oldukça tasarrufludur.

9.Daha dengeli ve daha sağlıklı bir ortam için değişken sıcaklık değerleri otomatik algılayan klimaları tercih edin.

10.Klima alırken dikkat edilmesi gerekenler bunlardır buna ek olarak 24 Saat Çoklu Programlama ve Doğal Rüzgar Etkili Otomatik Programlama gibi birçok eklemede de bulunabilirsiniz.

11.Çevre dostu R410A gazı kullanan klimaları tercih edebilirsiniz.