Güncelliği Geçen Yazılar Seo’ya Nasıl Etki Eder?

Aktual web siteleri daha fazla hit oluşturur. İnsanlar web sayfalarını, bir bilgiye erişmek veya bir içerikten yararlanmak için ziyaret ederler. Web sayfasındaki bilgiler konusunda, kullanıcılara dürüst olmak gerekir. Yanıltıcı yalan bilgiler, insanlar üzerinde güven kaybına neden olur. Bu da web sitesinin kullanım talebinde düşüşe neden olacaktır. Bu durum arama motoru optimizasyonuna siteleri için iyi bir sonuç olmaz.

Web Sitesinin Hit Tutmak

Web siteleri son derece dinamik olmalıdır. Burada actual demek şimdiki zamanda gerçekleşen olayların bütünüdür. Örneğin, sitede yayınlı, belli bir tarihte yapılacak olan bir kuruma ait sınav tarihlerinin değişim durumu, yeni sınav tarihleriyle değiştirilerek update edilmelidir. Aksi durumda sitede eski bilgi kirliliği olacaktır.

İstemciden kasıt insandır. Burada güncel web sitesi insanların istek ve dileklerini, arama motorlarına belli kriterlere göre sunarlar. Arama motoru optimizasyonu çalışmalarının nihai ürünü, web sitesini daima değerli ve hit tutmak, korumaktır.

Web Sitesi İçeriğinin Dinamik Tutulması Önemlidir

Arama motoru optimizasyonu özelliğine sahip web sitesi, üzerinde aktual yazılar barındırmalıdır. Bu aktual yazılar, sürekli denetlenmelidir. Web sitelerindeki aktual yayınlar, genelde güçlerini akışkan hayatın içerisinden alır. Günlük hayattaki olası değişimler için, seo webde yayınlı metinlere değişim dönüşleri yapılmalıdır. Bu anlık bilgi yenilenmeleri web sitesinin, kullanım talep hit seviyesini hem korur hem de daha da yukarıya taşır.

Arama motoru optimizasyonuna sahip web sitesi, Google botlarının site ile etkileşimi için mantıklı tasarlanmış sitelerdir. Siteye eklenen yeni bir bilgi, haber veya içerik olduğunda site, en kısa sürede bunun bilgisini istemci ile paylaşır. İstemcilerin keyifli vakit geçirmeleri, sitenin çok kullanımına ve değerinin armasına neden olur.

Eskimiş İçeriklerin Web Sitesine Etkisi

Eğer site içerikleri, tüm hayat değişkenlerine göre update edlimiyorsa, site içerisinde tazeliğini yitirmiş çok materyal yer alıyorsa, bu Search Engine Optimization’a eksi sonuç olarak yansır. Dinamik içerik barındırma adına, sayfaların bütününü sıkıcı, çekiciliği olmayan, gündem özelliği bulunmayan yazılar insanların dikkatini çekmez. Aksine belki tepki oluşturur. Bu nedenle aktualitesi geçmiş, yersiz sıkıcı metinleri ve içerikleri sitede barındırmamak, dinamik bir Search Engine Optimization’a sahip web sitesi için iyi olacaktır.