Diyetle Zayıflamanın Avantajları

Günümüzde fast food yiyeceklerin de yaygınlaşmasıyla birçok insan obezite sorunuyla baş başa kalmıştır. Özellikle ülkemiz Avrupa kıtasındaki en şişman ülke konumundadır.

İnsanlar hem diyetisyene gitmekten çekindiklerinden dolayı hem de zor geldiğinden dolayı gazetelerdeki işinin ehli olmayan insanlara kanmaktadırlar.

Diyet; birçok insanın bildiğinin aksine kilo vermek değil düzgün beslenmek anlamına gelmektedir. Bu yüzden diyetisyene gitmek zayıflamak isteyenler için en önemli adımdır.

Artık birçok sağlık merkezinde de diyetisyen bulunmaktadır. Bu nedenle de diyetisyene ulaşmak oldukça basittir.

Diyetle Zayıflamanın Avantajları

1) Diyetisyen yardımıyla zayıflayan insanlar sadece bölgesel kilo vermez, tüm vücudu zayıflar.

2) Diyetle zayıflayan insanlar vücutlarını iyi tanıyarak neleri yiyip yememesi gerektiğini bilir. Örneğin bulgura veya ıspanağa karşı toleransı az olan insanların diyetlerinde bu gıdaları olabildiğince az tüketmeleri gerekmektedir.

3) Diyetle zayıflayan insanlar sadece yağ yakmazlar aynı zamanda proteinli gıdalar tüketerek kas kütlelerini de artırırlar.

4) Düzgün beslenmek tek kilo vermeye için değil vücudun dinç kalmasına da sebep olmaktadır

Öneriler

1) Gazetelerden gördükleri veya komşulardan duydukları diyetlere itibar etmemeleri gerekmektedir. Diyetler kişiye özel olmalıdır.

2) Kesinlikle diyetten dışarı çıkılmamalıdır. Diyete başlandıktan sonra genellikle öğün kaçırmalar çok olur “Bir kereden bir şey olmaz” denmektedir. Ancak bu sağlıklı bir şekilde kilo verdirtmez aksine kilo almanıza da neden olmaktadır.

Diyetisyene Gitmek Pahalı mıdır?

İnsanların diyete başlamamalarındaki en büyük nedenlerden biri diyeti uygulamanın pahalı olduğu düşünülmektedir. Normal bir öğünde yiyeceğinizi son anda karar verebilme ihtimali yüksektir. Bunun sonucu olarak da genellikle fast food tercih edilir ve bu da oldukça maliyetli hale gelebilmektedir. Ancak diyete başlandığında her öğünde ne yenileceği belli olduğundan normalde yenilen öğünlerden çok daha ucuza gelebilmektedir.