Hamuru İnce Olan İçli Köfte Nasıl Yapılır

İçli köfte yaparken, önemli ve dikkat edilmesi gereken noktaların başında hamurun kıvamı gelir. Kıvamı tutmayan hamur dağılır ve yenemeyecek hale gelir. Hamurun ana malzemesi ince bulgurdur. Diğer malzemeler isteğe göre-yöresel olarak farklılık gösterir. En önemli noktalardan biride hamurun birbirini tutmasıdır aksi halde istediğiniz incelikte içli köfteler yapamayabilirsiniz. Kullanacağımız malzemelere 2-3 yemek kaşığı un ekleyerek hamurun birbirini tutmasını sağlayabiliriz.

 İçli köfte iç harcı malzemeleri;

– 500 gr kıyma

– 5 tane kuru soğan

– 1 çay bardağı ceviz içi

– 1 bağ maydanoz

– 1 çay kaşığı karabiber

– 1,5 çay kaşığı tuz

– 1 tatlı kaşık tatlı biber salçası

– 1 tatlı kaşığı pul biber

– 1 yemek kaşığı tereyağı

– Yarım çay kaşığı kimyon

Geçelim hazırlanışına 1 yemek kaşığı tereyağı eritip, kıyma kızarırken ince ince doğranmış veya robotta çekilen soğanlarımızı ekleyip pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. 1 tatlı kaşığı biber salçası, ceviz içi, baharatlar, tuz ekleyip ocağımızın altını kapatıyoruz. İnce ince kıyılmış maydanozları ekleyip harcımızı soğumaya bırakıyoruz.

 İçli köfte hamuru malzemeleri;

– 3 su bardağı ince bulgur

– 4 yemek kaşığı un

– 1 tane yumurta

– 1 tatlı kaşığı biber salçası

– Karabiber

– Tuz

– Kırmızı biber

 İçli köfte hamurunun yapılışı;

Bulguru bir kaba koyun sıcak su gezdirin, bulgurun şişmesini bekleyin. Bulgur şiştikten sonra malzemeleri ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın. Arada ılık su ekleyin ve elinizi ıslatın. Hamurun macun kıvamına geldiğine emin olduktan sonra elinizle istediğiniz incelikte şekil verin. Şekil verdiğiniz hamura önceden hazırlamış olduğunuz iç harcını ekleyerek kapatın. Yeterli sayıda içli köfte elde ettikten sonra dilediğiniz şekilde haşlayıp, kızartarak afiyetle yemeye hazır hale getiriyoruz.