Tarifler İçin İnternet Güvenilir Midir?

Tarifler İçin İnternet Güvenilir Midir ?

Aradığınız her şeyi kolaylıkla bulabildiğiniz internette, tarifler de sık olarak aranan kategoride yer almaktadır. Hemen her çeşit tarifin yer aldığı sitelerde, kullanılacak malzemeler, miktarı/oranı ve pişirme süresi konusunda kişilere bilgi verilmektedir. Bunların yanı sıra kalori ve besin değerleri de sitede yer almaktadır.

 TARİFLER NASIL HAZIRLANIR?

Tariflerde önemli olan kullanılan malzemelerin besin değerlerinin kaybına uğratılmaması ve doğru oranlarda doğru sürede pişirilmesi ve tabii olarak lezzetli olmasıdır. Kaynaklara bakıldığında, malzemelerin miktarı/oranı konusunda titiz oldukları, hangi malzemenin önce ve ne kadar süre pişirileceği konusunda ayrıntılı anlatım yapıldığı görülmektedir. Özellikle sebze ve et tarifleri bu bakımdan önemle irdelenmelidir. Peş peşe atılan malzemelerin besin değerleri büyük oranda azalacağı gibi istediğiniz lezzete de ulaşmanıza engel olacaktır.

 TARİFTE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER?

Aranılan tarifin amaca uygun olması için beklentiyi karşılayabilecek şekilde hazırlanmış olması gerekir. Örneğin diyet tarifi arayan bir kişi için önemli olan az kalori almasının yanında doğru ve dengeli beslenmiş olması ve doyurucu olmasıdır. Yine börek tarifi arayan biri için önemli olan lezzetli olmasının yanı sıra doğru sürede pişirilmiş olmasıdır. Bu sebeple tariflerde dikkat edilmesi gereken, kişilerin beklentilerine uygun, doğru ve her yönüyle ayrıntılı açıklamaların yer almasıdır. İnternet ortamında bu bağlamda tariflerin güvenli olduğunu söyleyebiliriz.

Tarifler İçin İnternet Güvenilir Midir? TARİF KİTABI MI? İNTERNET Mİ?

İnternet bilgiye hızlı ve kolay erişimin sağlandığı elektronik paylaşım ortamı olmasından dolayı ve hemen herkesin elinin altında olmasından dolayı, tarif kitaplarına nazaran daha avantajlıdır. Tarif kitaplarında yer alan anlatımları yaptığınızda çoğu zaman istediğiniz sonuca ulaşamadığınızı görmeniz mümkündür. Oysa internette yer alan tariflerde, kişiler yazılı olarak sunmalarının yanında videolu anlatımlarıyla destekledikleri için, hatalı olması mümkün değildir. Hatta yapılan yorumlar dahi internette yer alan tariflerin güvenilirliğini desteklemektedir.

Bu tür paylaşımların yer aldığı sitelerde çoğunlukla, bu işin uzmanları paylaşımda bulunmaktadır. Ev hanımları, aşçılar, beslenme uzmanları veya aynı tarifi defalarca deneyerek istediği sonuca ulaşmış olan kişiler, kullanıcılara paylaşım yapmaktadır. Kolaylıkla uygulanabilecek bu tariflerde, en ince ayrıntısına kadar bilgi verilmektedir.