Kış Tatilinde Nerelere Gidilir?

Kış Tatilinde Nerelere Gidilir ?

Bu yazı da kış tatilinde nerelere gidilir? Sorusunun cevapları ile yol haritası edinilebilir.

Türkiye için ele alacak olursak, güzel ülkemizin beyazlara büründüğünde de gezilip görüleceği huzuru ve dinginliği resmeden birçok İl’i bulunmakta.

 – Bolu Abant,

Bolu Abant    Kış mevsiminin en güzel örneklerinden biridir. Donuk göl manzarası, yeşille beyazın buluştuğu oksijen deposu ormanları ve ulaşım açısından rahatlığı ile tercihlerin başında gelmektedir. İster dağ evlerinde ister otellerde konaklama gerçekleştirmek için ideal.

– Palandöken, Erzurum,

Erzurum Palandöken Ülkemizin en doğusunda bulunup ayrıca en yüksek zirvesine sahip olan snowboard ve kayak severlerin buluştuğu Palandöken, profesyonel kayak yapmak isteyenler için güzel bir tercih. Oteller açısından da zengin. Aynı zamanda olimpiyatlara da ev sahipliği yapmaktadır.

 – Kartepe, Kocaeli

Kocaeli KartepeKocaeli’nin çıkış kısmına doğru konumlanan Maşukiye’de bulunan Kartepe, son yıllarda kayak turizmi ile canlandı. Kışın kayak severlerin yakın çevreden gelerek günübirlik bile olsa güzel vakit geçirmelerine ev sahipliği yapıyor. Yeterince kar yağmasa da suni kar ile doldurulan pistlerde aslında kışın gelmesini beklemeye gerek yok. Daha önce hiç tecrübesi bulunmayanlar için ayrı, profesyonel kayak sporu ile ilgilenenler için ayrı pistleri de mevcut.

 – Uludağ, Bursa

Bursa Uludağ Kış ve kayak bir araya gelince tartışmasız en popüler tercihlerden biri olan Uludağ, genellikle düzenlenen festivallerle birçok genci bir araya getirmesiyle anılıyor. Kış festivali -whitefest- olarak adlandırılan eğlencelerde insanlar hem beyaza hem de sınırsız müziğe doyuyor. Sezon genelde aralık gibi açılıyor ve mart ayında sonlanıyor.

 – Kayseri, Erciyes,

Kayseri Küçük Erciyes ve büyük Erciyes olarak iki zirveye sahip olan, Kayserinin güneyinde ovaların arasından aniden yükselen tepedir Erciyes. Türkiye’nin üçüncü önemli kayak merkezi ünvanına da sahiptir. Tesislerde teleski ve telesiyej de mevcuttur.