Astroloji De Transit Neye Denir ?

Astroloji De Transit Neye Denir ?

Astrologların öngörüde bulunmak amacıyla yararlandıkları temel tekniklerden bir tanesi de transitlerdir. Transitler gezegenlerin yıllık, aylık ve günlük hareketlerinin burçlar kuşağı içerisindeki ve bunların doğum haritalarımız Astroloji De Transit Neye Denir ?üzerinde gerçekleştirdiği etkileri ifade eder.

Peki, transitlerin etkileri tam olarak nasıl belirlenmektedir? Bunun için öncelikle elinizde kendinize ait olduğuna emin olduğunuz bir doğum haritası bulunmalı. Çünkü transit gezegenlerin hayatınıza olan etkisini anlamanın yolu buradan başlar. Elbette ki bir kişinin sadece burcuna bakarak tutarlı yorumlarda bulunabilmek mümkündür ancak bunlar hiç bir zaman kişiye özel yorumlar olmayacaktır. Burcun geneline hitap eden yorumlardan sıyrılıp, kişiye özel yorumlarda bulunabilmenin en iyi yollarından birisi de hiç şüphesiz ki transit gezegenlerden faydalanmaktır.

Transit gezegenleri anlamak için bilinmesi gereken bir başka husus da verilen zaman dilimleri içerisinde hangi gezegenin hangi konumda yer aldığıdır. Kendinize özel doğum haritanız ise bu gezegenlerin doğduğunuz tarihte tam olarak hangi konumda bulunduklarına konusu nda size bilgi veren bir fotoğraftır. Transit gezegenlerin kişiliğinize etkisi ile tam olarak bu noktada ortaya çıkmaktadır. Gezegenler geçen milyonlarca yıl Astroloji De Transit Neye Denir ?itibariyle hiç bir zaman sizin doğduğunuz tarihteki gibi sabit kalmadığı ve yıllardır bilinen yörüngelerinden de hiç bir zaman sapmadığı için kişiler üzerinde, astrologlar tarafından ön görülebilir etkiler yaratmaktadırlar. Bu bilgiler Latincesi ephemeris olan Türkçe olarak gök günlüğü anlamına gelen bir kitapta toplanmış ve referans olarak kabul edilmiştir. Bu bilgilerin bir kitapta toplanabilmesinin en büyük sebebi ise gezegensel hareketlerin genellikle sürekli ve tutarlı olarak kendisini tekrarlamasıdır.

Konunun daha da daraltılarak incelenmesi gerekirse tüm gök cisimlerinin hareket eder. Ancak bunun sadece belli bir zaman dilimiyle ilgilenen astrologlar açısından bir önemi bulunmamaktadır. Transit gezegenler incelemeyi uzun süreli yapan astrologlar açısından önem teşkil etmektedirler.