Bebeklerde Ağız Ve Dış Bakımı

Bebeklerde Ağız Ve Dış Bakımı

BEBEKLERDE AĞIZ VE DIŞ BAKIMI

Her anne babanın göz nuru, canından bir parçası ve aile olmanın göstergesidir çocuklar. Özellikle bebeklik halleri, yaramazlıkları, şımarıklıkları, ağlamaları ve gülmeleri anne ve baba için verilen bir lütuftur. İlk dünyaya gelmelerinden başlayan bir süreçte çocukların sağlıklı olabilmesi içiBebeklerde Ağız Ve Dış Bakımın öncelikle ağız ve diş sağlığı önemli bir yer tutmaktadır. O zaman bebeklerde ağız ve dış bakımı nasıl olmalıdır? Bunun için neler yapılmalıdır? Hangi süreçte nasıl yol izlenmelidir? Bunları kısaca bir inceleyelim.

Bebeklerin en az ilk altı ay anne sütünde faydalanması gerekmektedir. Bu, ağız içerisindeki diş etlerinde ve vücutta bulunan kemik yapılanmasında önemli bir yer edinmektedir. Bebeklerde diş fırçası kullanımı ilk zamanlarda çok zor olacağı için bebeğimizin her beslenmesinden sonra ağız içi nemli bir bezle temizlenmelidir. Çünkü bebeğimizi besledikten sonra ağzının içinde kalan yemek artıkları yani mikroorganizmalar bebeğimizin dişlerinde çürüklerin oluşması neden olabilmektedir. Anne ve babalar bu yaşlarda bu uygulamanın zorluğundan dolayı bu hassas konuyu atlamaktadırlar. Ama unutulmamalıdır ki bebeklerde ağız ve dış bakımı çok özel bir durumdur. Bebeğimiz 1-2 yaş aralığına geldiğinde artık onun diş bakımı için yavaş yavaş diş fırçasına geçişini sağlamamız gerekmektedir. Öncelikle yumuşak başlıklı bir diş fırçası kullanılmalıdır. Bu işlemi yaparken diş macunu kullanılmamalıdır. Çünkü diş macununu yutması halinde vücudunda buna bağlı olarak bir alerjik durum oluşabilir. Bu aşamada bebeğinize diş fırçalamasını sevdirmek için anne ve baba olarak sizlerin de onunla beraber dişinizi fırçalamanız gerekmektedir.

Normal bireylerde ağız ve diş bakımı nasıl önemli ise, bebeklerde de ağız ve dış bakımı oldukça önemidir. Sağlıklı bir nesil yetiştirmek için sağlıklı ve huzurlu bireyler yetiştirmek zorundayız. Unutmamalıyız ki, çocuklar bizim her şeyimiz, geleceğimiz, umutlarımız, yarınlarımız ve hayata bağlanma kaynaklarımızdır.

One thought on “Bebeklerde Ağız Ve Dış Bakımı

  1. İnsan vücudunda en öenli bölgeler bakterinin dışarıdan içeriye giren bölüm, Ağız ve dişlerin oluşturduğu bakteriler içeride içimizi oyarken bizler çok ta iyi görünüyor olabiliriz ama yıllar sonra bunun acısını çekeceğiz.

Comments are closed.