Sony Smart Watch

Yarış tüm hızıyla devam ediyor. Teknolojinin olağan üstü imkânlarını değerlendirerek insanlığın hizmetine sunmak için yeni ürünler gün değişimi tüketicilerin huzuruna çıkmaktadır. Elbette ki son zamanların en popüler ürünü aklı başında olan telefonlardır. Yaşamın her kademesinde bizlerin yanından ayrılmayan adetada stres atıcı işlevi gören bu icatlar özellikleriyle bizlere yardım etmekte, eğlendirmekte ve iletişim kurmamızı sağlayarak eş dost muhabbetlerini sıcak tutmamıza aracı olmaktadır. Bu makalemizde ise yine aklı başında olan Sony Smartwatch 3’ün ürün içeriğinden siz teknoloji hayranlarına bilgi aktarımı yapacağız.   Elbette ki bu ürün Sony tardından üretimi gerçekleştirilen ve geçtiğimiz günlerde alıcının huzuruna çıkan akıllı saatten başkası değildir. Sade bir tasarım ve kaliteli bir işçiliğin eseri olarak kendini gösterir. Ekranı kauçuk bir çerçeveden oluşmakta olup ekran üzerinde tek bir düğme vardır. Tüketicisine sportif bir görünüm sunmaktadır. Sağlam bir kalite içeriğine sahip olup bunu metal bir toka ile göstermektedir. Saatin arka yüzüne bakarsanız paslanmaz çelikten imal edildiğini görürüz. Akıllı bir cihazdan öte bilgisayar izlenimi vermektedir. Sayılı olarak üretilecektir. Bu nedenle giyilebilir en önemli Sony ürünlerinden bir tanesidir.

 

Ürürünün teknik özelliklerine detaylı bir bakış atacak olursak 1.6 inç büyüklüğünde ve 320×3020 piksel çözünürlüğü olan LCD bir ekrana sahip olduğunu görüyoruz. Güçlü bir yapısı vardır bu gücünü 1.2 Ghz hızında çalışan işlemciden alır. 512 MB sistem belleği ve 4 GB depolama alanı bulunur. İşletim sisteminde yer alan en önemli içeriği ise Android Wear işletim sistemidir. Diğer taraftan Sony Smartwatch 3 IP68 sertifikası ile suya ve toza karşı dayanıklı olduğunu bir kez daha tüketicilere göstermektedir. Tasarım içeriğinde ise saatin bir kareden ibaret olduğunu görüyoruz. Ayrıca değişik silikon kordonlara sahip olup farklı renk seçenekleri vardır. Bu nedenle özel günlerinizde ve günlük yaşamınızda kombine olabileceğiniz bir aksesuar vazifesi olarak da kendini göstermeye çalışır. Cihaz bataryası 420 mAh olarak yer almakta olup cihaz ara yüzü Sony’nin kendi uygulaması olan Sony Lifelog olarak kullanılmaktadır. Diğer taraftan Qualcomm Snapdragon 400 model yonga seti yapılan satış teslimatlarında alıcıya Sony tarafından verilmektedir. Tüm bu özellikler kolunuzda taşıdığınız akıllı saatiniz için fazlasıyla yeterli olarak görünmektedir. Ancak Sony her şeye rağmen süre ölçer eklemeyi de unutmamıştır. İşletim isteminde yer alan Android Wear google tarafından akıllı saatler için üretilen bir uygulamadır. Sony bu ürünü piyasaya çıkarması kendi merkezi kontrol sistemini oluşturması bilincinde tercih hakkını kullanacağı düşünülmektedir.

 

Kablosuz şarj özelliği tüm saat severleri kendine hayran bırakmıştır. Herhangi bir kablo orunu olmadan tüketiciler istedikleri zaman ve mekânda cihazlarının şarj sorununu çözebilme yeteneğine sahip olacaklardır. Bir başka dikkat çeken farkı ise yansıma önleme özelliğinin bulunmasıdır. Bu nedenle diğerlerinden farklılığını bir kez daha göstererek Wi-fi özelliği de bulunmaktadır. Bu içerik sayesinde saat kullanıcıları Wi-Fi bulunan her noktada kesintisiz internet hizmetinden yararlanabileceklerdir. Özellikleri kullanıcısına uyum sağlayan, kullanım kolaylığı, işleyiş hızı, performansı, renklerin kullanıcı ile bütünleştiği şık bir tasarım izlenimi sunan Smartwatch 3 daha ilk günlerden itibaren saat severleri kendine hayran etmeyi başarmıştır. Bunu nedeni ise saat özelliklerinin günün yaşam koşullarına göre tasarlanan bir içeriğe sahip olmasıdır. Yukarıda da belirttiğimiz gibi bu cihaz akıllı saatten öte bir bilgisayar olarak tüketiciye sunulmaktadır. Cihazın en şahane özelliği bu olsa gerek. Çünkü yapmak istediklerinizden daha fazlasını sunmayı kendisine görev edinmiştir.