Kahvaltılık Pizza Tarifi

Kahvaltılık Pizza Tarifi

Pazar kahvaltılarımızın olmazsa olmazı hâline gelecek enfes bir tarifi daha sizinle paylaşmak istiyoruz. İşte kahvaltılık pizza tarifi ile sizleri baş başa bırakalım.

Kahvaltılık Pizza TarifiKahvaltılık Pizza Tarifi

Birinci yöntem;

Malzemeler:

1 ekmek

1/2 kangal sucuk

1/2 kg mantar ( isteğe bağlı )

1 kg kaşar peynir

1/2 kg domates ( isteğe bağlı )

Tükettiğiniz kadar tuz

Üzeri için:

Ketçap

Mayonez

Yapılışı:

Ekmeğimizi dilim dilim kesiyoruz. Sucuklarımızı küp küp doğruyoruz. Mantarlarımızı küçük küçük doğruyoruz. Kaşar

Kahvaltılık Pizza Tarifi

peynirimizi rendeliyoruz. Domateslerimizi de ne çok küçük ne de çok büyük olacak şekilde doğradıktan sonra yapmaya başlayabiliriz.

Fırın tepsimize pişirme kağıdını yerleştiriyoruz. Dilim dilim kestiğimiz ekmekleri fırın tepsisine diziyoruz. Ekmeklerin üzerine sucuklarımızı koyuyoruz. Üzerine mantarlarımızı da koyuyoruz. Domateslerimizi de koyduktan sonra tuzumuzu ekiyoruz her bir ekmek diliminin üzerine. Son olarak ekmeğin üzerini rendelenmiş kaşar peynirle kaplıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırınımızın orta bölümüne tepsimizi koyuyoruz. Kaşarların üzeri hafif kızarana kadar mini pizzalarımızı pişiriyoruz. Fırından çıkardığımız pizzalarımızın üzerini ketçap ve mayonezle süsleyerek kahvaltı soframızda servise sunabiliriz.

İkinci yöntem;

Aynı malzemelerle fakat farklı bir ekmekle pizzamızı farklı bir şekilde de yapabiliriz. Yuvarlak ekmekle yapabileceğimiz pizza tarifi:

Yuvarlak ekmeğimizi enine olarak ince ince keserek 2 3 dilim haline getiriyoruz. Her bir dilimin iç kısmına gelecek şekilde ilk önce sucuklarımızı daha sonra mantarlarımızı koyuyoruz. Son olarak domateslerimizi de koyduktan sonra tuzumuzu ekip rendelenmiş kaşar peynirimizi ekmeğin üzerini kaplayacak şekilde serpiştiriyoruz. Pişirme kağıdını yerleştirdiğimiz fırın tepsisine ekmeklerimizi koyuyoruz. 180 derecede ısıtılmış fırınımızın orta kısmına tepsimizi yerleştiriyoruz ve kaşar peynirlerin üzeri hafif kızarana kadar mini pizzalarımızı pişiriyoruz.

Fırından çıkardığımız pizzalarımızın üzerini ketçap ve mayonezle süsleyip kahvaltı soframızı zenginleştirelim ve güzelleştirelim.